top of page
Frivillige bygger broer billede1.jpg

Kunst med Pearlnerd


En torsdag for et par uger siden inviterede vi til en fernisering i Frivilligcenter Herning. Vi havde inviteret bredt og 12 mennesker kom, hørte og så Michael Faurbys værker og arbejdsmetode.


Michael Faurby er nemlig lige nu aktuel med en særdeles smuk udstilling i Frivilligcenter Hernings forskellige lokaler. Michaels værker har en ganske unik twist; de er nemlig alle sammen lavet af PERLER! Det er næsten ikke til at forstå.


Michael fortæller: "Jeg har autisme, og jeg forsøger at anvende min stærke detaljeorientering i en konstruktiv sammenhæng. Man kan sige, at jeg anvender min autisme. ”


Hvis du vil lære lidt om Michael, så læs med her:


Hvorfor gik du i gang med at arbejde med perler?

Det gjorde jeg fordi det passede til min autisme ift. struktur, mønstre, tal og farver - samtidig synes jeg det giver noget mere personlighed, når man selv kan bestemme motiverne.


Hvor lang tid bruger du på et kunstværk?

Det kommer an på hvor stort det er - men imellem 3-4 uger hvis det er billeder på 40.000 perler - hvis vi er oppe over de 100.000 perler, så er det 7-9 uger.


Hvad koster det?

Det er imellem 1000 kr. og 6000 kr. I materialer.


Hvordan vælger du motiv?

Nogle gange kontakter jeg amatørfotografer på Facebook, hvis de har taget et godt billede og andre gange køber jeg dem via istockphoto.com.


Møder du fordomme ift. at arbejde med perler?

Det er faktisk lidt sjovt, jeg har ikke mødt en eneste fordom. Det er nok mere uvidenheden og kendskabet i hvordan man laver et billede og hvad præmissen er i at lave et billede.


Hvad drømmer du om at udrette med dine perler?

At lave billeder til andre mennesker og samtidig være med i nogle større projekter, som både illustrerer min kreativitet og hvordan jeg arbejder med min autisme. Derudover så drømmer jeg om at lave klodens største perlebillede som kommer i Guinness World Records og det skal udføres af en mand.


Hvis du vil vide mere om Michael Faurby, så find ham på Facebook ved at søge på "Pearlnerd".

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page