top of page
Frivillige bygger broer billede1.jpg

”Hvor ord svigter, taler musikken”


Der er lige plads til os alle i rummet, vi er ni i alt.

Jeg sidder stille og bemærker, at det er som om, at der bare sker noget med dem, som kommer ind i rummet, med det samme de ser de forskellige instrumenter. Det får mig til at tænke på eventyret om Narnia. De lyser alle sammen af forventningsglæde. Jeg tror også, at vi alle sammen bliver lidt draget af Lis. Der er bare noget rart, varmt og rummeligt over hende. Hun formår på kort tid at skabe et rum, hvor der er åbenhed for tillid. Med det blotte øje virker alle os i lokalet måske som en spøjs sammensætning af mennesker. Men vi sidder der, alle med i hvert fald en ting til fælles – musikken er i os.”


Sådan beskriver Anita Sørensen forløbet på Skovlyset, som hun i løbet af den seneste måned har deltaget i. Forløbet kom i stand efter at jeg i efteråret hørte om Lis Raabjerg Kruse og hendes projekt Om:tale. Lis havde haft et forløb på Minihøjskolen og hun blev rost til skyerne. Efterfølgende kontaktede jeg hende og vi aftalte at lave et forløb på Skovlyset. Forløbet er i alt seks gange hen over foråret og er blevet en stor succes.


Hvad er Om:tale?

Om:tale er støttet af Kulturaftalen og er et gratis tilbud til sårbare borgere, der har brug for en (ekstra) hjælpende hånd til at benytte kunst- og kulturtilbud i hverdagen – og i det hele taget støtte til at bringe de kreative og kunstneriske sider af sig selv i spil. Også selvom man måske slet ikke føler sig særligt kreativ – og har andet at "slås" med.


Hvem er Om:tale?

Om:tale er et projekt, der hører under Resonerende Rum. Resonerende Rum er en ny kulturinstitution med base i det Midt- og Vestjyske. De forsøger at gøre den improviserede og skabende musik tilgængelig og folkenær – og samtidig nå ud til nogle borgere, der ikke af sig selv opsøger kunst- og kulturlivet. De er udnævnt som ét ud af tre nationale fyrtårne af Statens Kunstfond for deres tilgang til at formidle, inddrage borgere og udvikle nye værker og metoder inden for den rytmiske, improviserede musik.

Om:tale drives af Lis Raabjerg Kruse, der står for al undervisning og også tager med på turene. Lis er konservatorieuddannet saxofonist og cand.mag. i retorik. Og er desuden forfatter til bogen "Retorisk improvisation", der giver værktøjer til, hvordan man bliver bedre til at improvisere – som taler og som menneske i det hele taget.

Lis står i spidsen for mange forskellige undervisningsforløb og musikprojekter på bl.a. væresteder, aktivitetscentre, Mødrehjælpen, flygtningecentre, plejecentre osv.


Du finder indtil videre omtalerne på Instagram: HER og på Facebook ved at søge på Om:tale.


Når vi rammer april, håber vi på at slutte forløbet på Skovlyset af med en udstilling af lyd og billeder på Frivilligcenteret. Det kunne være en fin sløjfe at binde på et berigende samarbejde.

120 views0 comments

Recent Posts

See All

Samvær med hunde har vist sig at være et stort ønske blandt de borgere vi har snakket med i Frivillige Bygger Broer. Derfor tog jeg i efteråret 2022 kontakt til Jann Guldhammer, som er hundetræner i F

En lidt grå eftermiddag først i januar kom en bus kørende fra Rosenholm. I alt fem borgere skulle besøge deres nye venner fra Børglumparken. I beboerhuset ventede Lisa, Lizzie og Torben med flag og et

bottom of page